luni, octombrie 18Bine ați venit! | Site-ul oficial al Primăriei Gilău
Slider

ZILELE COMUNEI GILĂU – ediția a VIII-a

În zilele de 23 și 24 iunie 2018 locuitorii comunei Gilău au lăsat deoparte alte  griji și s-au alăturat administrației locale, pentru a sărbători împreună tradițiile comunei. Printre musafiri s-a numărat și delegația din comuna   Iszkaszentgyorgy (Ungaria), comună înfrățită cu localitatea noastră.

Cetățenii noștri au avut posibilitatea de a petrece două zile de relaxare, de socializare și de contact cu mesagerii culturii din alte zone. Primarul comunei, dl. Ing.Dumitru Sfârlea, a premiat 7 cupluri care au împlinit 50 de ani de căsnicie neîntreruptă, iar Consiliul local Gilău in baza unei bune colaborări continue a oferit titlul de Cetățean de onoare d-lui Gall Attila, primarul comunei Iszkaszentgyorgy (Ungaria).

Comuna Gilău își dorește să fie o comunitate unită, nu doar administrativ-teritorial ci și în spiritualitate, cultură, obiceiuri și tradiții,viața unei comunități fiind marcată nu doar de realizările materiale, de truda zilnică a mâinilor și a minții.

A intrat în tradiție să sărbătorim, să cinstim obiceiurile lăsate de strămoşii noştri, pentru a ne identifica spiritual ca și comunitate distinctă cu rădăcini adânc înfipte în istoria acestor locuri.

Ne-au incantat cu melodiile lor frumoase Tinu Vereşezan, Mariana Morcan, Daiana-Lavinia Mariş, Anamaria Mariş, Andra Mariş, Marian Dascăl,Carmen Ioana Şerban, Diana Bucşa, dar si măiestria dansului popular a fost la înălţime aristică deosebită, prin prezenţa  ansamblurilor folclorice româneşti si maghiare  Iszkaszentgyorgy (Ungaria), Apro Tulipantos, Cununiţa Apusenilor, Cununa Apusenilor,  Tulipantos, Nepoţii Iancului

(Mărişel) si Cămăraşu.

Administratia locală muţumeşte localnicilor pentru participarea la această manifestare .

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code