Actualitate|

Prima etapă a recensământului populației și locuințelor a început luni, 14 martie. Timp de două luni, românii pot completa singuri, online, formularul oficial. Recensământul este o acțiune care se desfășoară în toate țările Uniunii Europene și care, din cauza pandemiei, a fost amânată cu un an. Este pentru prima dată când numărarea populației și a locuințelor va fi 100% informatizată. O altă noutate este că românii vor putea să se autorecenzeze. Institutul Național de Statistică a pregătit o platformă, www.recensamantromania.ro, care va putea fi accesată online.

Recensământul Populației și Locuințelor din acest an este primul recensământ 100% informatizat care se va desfășura exclusiv prin mijloace electronice, respectiv fiecare persoană având posibilitatea de a se autorecenza. Autorecenzarea reprezintă posibilitatea fiecărui cetățean care are acces la internet, de a completa online chestionarul electronic și aduce mai multe beneficii: o zi liberă  plătită, evitarea contactului cu persoane externe locuinței, gestionarea timpului liber conform preferințelor și asigurarea calității răspunsurilor furnizate direct de fiecare persoană. 

Perioada pentru autorecenzare și autorecenzare asistată în spațiile special amenajate de către primării, este 14 martie-15 mai 2022

Comments are closed.

Close Search Window