Evenimente|

În perioada 23-25 iulie, 2017, au avut loc Zilele Gilăului, zile pline de activităţi sportive şi cultural-artistice (teatru, festival ecvestru, campionat de fotbal, box, table și spectacole de divertisment).

Totodată, a avut loc şi Festivalul – Concurs Naţional de Interpretare a Cântecului Popular Dumitru-Sopon, ediţia a V-a.

Invitaţii de seamă în cadrul acestor manifestări au fost renumiţii interpreţi de muzică populară Adrian Stanca, Alexandru Pugna, Ionela Moruțan, Maria Marcu şi Florian Roșan, care au evoluat alături de cei 14 concurenţi înscrişi în concurs, marele premiu fiind câştigat de către Alexandra Chira din Sălaj. A fost o onoare pentru noi să-l avem în mijlocul nostru pe d-l profesor Ovidiu Barteș, care a dirijat orchestra “Cununa Transilvană”.

Inedită a fost de asemenea prezența în premieră a formaţiei Arpy & Zip Band, solistul fiind consăteanul nostru Árpi Török.

Tot în cadrul acestui eveniment au fost premiaţi cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsnicie și s-a acordat titlul de Cetăţean de Onoare următoarelor persoane: Mureşan Nicoleta, Mureşan Ciprian, Neciu Gavril, Sâmpetreanu Mircea şi Ignat Gheorghe.

 

Lasă un răspuns

Close Search Window