Actualitate|

Festivalul de romanțe aflat la cea de a 55-a ediție  desfășurat la Târgoviște în perioada 20-22 octombrie ne-a adus bucuria de a avea un câștigător în persoana dnei Neciu Liliana , cetățean de onoare al comunei noastre și un colaborator de nădejde în plan cultural.            

Festivalul a avut două secțiuni , Creație si Interpretare . Liliana Neciu a fost în competiție cu 17 concurenți și  a câștigat locul I la Concusul de Interpretare, interpretând piesele ”Nu se poate”(compozitor Hanry Mălineanu) si ”Romanța dragostei”(compozitori Aurel Giroveanu,Aurel Felea). O felicităm pentru prestația deosebită în cadrul concursului și pentru că este în continuare o personalitate de referință pentru comuna noastră.

Preotul Florian Popa din Constanța a câștigat Marele Trofeu,la Concursul de Interpretare , iar  Nicolae Caragia din Ilvov a câștigat Trofeul ”Crizantema de aur” la Concursul de Creație.

La festival au participat atât artiști din țară, cât și din Republica Moldova, Ucraina și Serbia.

Pe parcursul celor 3 zile ale festivalului s-au desfășurat mai multe evenimente: Concursul de Interpretare, Concursul de Creaţie, Gala laureaților, Microrecitaluri medalioane omagiale, Concertul omagial „Eugen Doga – 85 de ani” și Concertul „Tinerețea Romanței”, informează Radio România Constanța.

Cele două concursuri din cadrul Festivalului au avut fiecare câte 9 premianți. La secțiunea Creație, Trofeul „Crizantema de Aur 2022” a fost câștigat de Nicolae Caragia din Ilfov.

Festivalul Naţional de Interpretare şi Creaţie a Romanţei „Crizantema de aur” este cel mai longeviv festival muzical din România, organizat neîntrerupt din anul 1968 la Târgoviște, cu scopul promovării Romanței ca gen muzical de patrimoniu al culturii naționale.

„Crizantema de Aur” s-a desfășurat prima dată în 19-21 decembrie 1968. Festivalul s-a organizat fără întrerupere timp de 55 de ani.

Sursă foto: Facebook / Cetatea Romanței

Comments are closed.

Close Search Window