Evenimente|

Cu ocazia zilei de 1 decembrie 2017, Primăria Gilău, Consiliul Local şi Liceul Teoretic “Gelu Voievod” au depus coroane la monumentul lui Gelu Voievod, s-au oficiat un Te Deum, iar două clase de elevi ai Liceului au susţinut un program artistic.

Profesorul de istorie din cadrul Liceului a evocat în câteva fraze însemnătatea înfăptuirii Marii Uniri de la 1 decembrie 1918. La acest moment au fost prezenţi conducerea Liceului, d-na dir. prof. Ruxandra Hulpe şi d-na dir. adj. prof. Silvia Salanţă, executivul Primăriei şi enoriaşi din Parohiile Ortodoxe I şi II, Gilău.

De asemenea, tot cu această ocazie, a fost organizată o expoziţie de fotografii şi machete aeronautice în holul Casei de Cultură “Dumitru Sopon”, o expoziţie foto prezentată de Darius Vele şi o expoziţie cu vânzare de materiale specifice sărbătorilor de iarnă, confecţionate de către grupul de copii din cadrul Parohiei Ortodoxe nr. I, Gilău, pregătiţi de d-ra Gabriela David, banii obţinuţi din vânzare fiind donaţi pentru un caz social.

Seara a fost încheiată cu un spectacol folcloric susţinut de ansamblul folcloric “Cununiţa Apusenilor”, ansamblu maghiar “Tulipantos”, ansamblul folcloric “Cununa Apusenilor”, şi interpreţii vocali Liliana Felicia Neciu, Dana Purcel, Raluca Păscălău, Sebastian Stan şi Mirela Mănescu.

Lasă un răspuns

Close Search Window